Handgemaakte Rugzakken en Tassen · MOXHI · Leer & Vintage

Your Cart

Free Shipping in Europe 📦 🇪🇺

0

MOXHI · Handgemaakte Rugzakken en Tassen

De duurzame MOXHI tassen worden met de hand gemaakt door onze vrienden, ambachtslieden Leonardo en Cecilia, in El Palomar - een kleine stad in de provincie van Buenos Aires, Argentinië. Ze vervaardigen prachtige tassen van duurzaam, eco-vriendelijk gelooid leer en dubbel geweven katoen van hoge kwaliteit. Hun vakmanschap komt voort uit jaren van ervaring, en dat zie je terug in de handgemaakte rugzakken en tassen van MOXHI!

Bekijk de collectie · Bekijk de video

Lees hieronder meer over MOXHI.

*Deze pagina bevat Nederlandstalige informatie over MOXHI, de rest van de website is Engelstalig*

Ambachtslieden Cecilia en Leonardo bij hun atelier.

VERHAAL · Argentinië tot Amsterdam

MOXHI is een sociale onderneming uit Amsterdam met handgemaakte tassen uit Argentinië. Tassen met een eco-vriendelijk karakter, die zijn gemaakt met liefde en passie. Tassen die simpelweg moeten worden gezien.

De merknaam komt van twee woorden, Mochila en Moxy:

Mochila, of zoals veel Argentijnen zeggen, Mochi betekent 'rugzak' in het Spaans. Dit is geen toeval: het was een rugzak die de samenwerking tussen MOXHI en de Argentijnse ambachtslieden Leonardo en Cecilia heeft aangewakkerd. Na Argentinië te hebben doorreisd op de motor, besloot de oprichter van MOXHI, Tobias de Graaf, om voor een half jaar terug te gaan naar de hoofdstad Buenos Aires. Daar ontmoette hij Leonardo en Cecilia en hun mochilas hermosas, prachtige rugzakken, waar hij gelijk als een blok voor viel. Het resultaat van dit avontuur is een levenslange vriendschap en, niet te vergeten, ons merk MOXHI.

Moxy is een Engels woord en wordt gebruikt om een bepaald soort moed te duiden, de bereidheid om risico's te nemen: 'iemand of iets heeft moxy'. Wij geloven dat MOXHI deze moxy ademt: het is de essentie van onze onderneming. Voor ons betekent moxy geloven in de kwaliteit van vakmanschap, de waarde van sociaal ondernemerschap en het belang van duurzame ethiek. Diezelfde moxy vind je terug in onze tassen... of in het duurzame en fair trade karakter van onze onderneming!

ETHIEK · Duurzaam en Fair Trade

Het MOXHI merk staat voor een duurzame en fair trade ethiek. Wij geloven dat het creëren van een betere wereld begint bij eerlijke werkrelaties en milieuvriendelijke productiemethoden.

Fair trade: De MOXHI ambachtslieden, Leonardo en Cecilia, zijn onafhankelijke Argentijnse ondernemers die hun eigen loon bepalen en geen productie quotas hebben. MOXHI werkt intensief met ze samen om de MOXHI tassen te ontwerpen en te realiseren in een samenwerking die is gebaseerd op wederzijds respect. Wij moedigen de passie en toewijding aan waarmee Leonardo en Cecilia de MOXHI tassen met de hand vervaardigen.

Duurzaam: De MOXHI tassen zijn duurzaam in alle opzichten. Onze werkmethoden respecteren de omgeving. Het leer wordt gedroogd met behulp van de zon en wind in plaats van met een gasoven. De MOXHI ambachtslieden gebruiken het daglicht voor hun werk om elektriciteit te besparen en gebruiken de zon als een instrument om het leer donkerder te maken. Onze producten hebben ook een eerlijke afkomst. Het leer komt van koeien die vrij op het Argentijnse platteland hebben gegraasd, en het Quebracho hout extract - waarmee het leer wordt gelooid - komt van overblijfselen van een lokale houtzagerij. En we zijn ontzettend trots dat ons leer eco-vriendelijk wordt gelooid (met plantaardige extracten als Quebracho hout, zonder chemicaliën) in een kleine familiefabriek in de provincie Buenos Aires.

 

VIDEO · Argentijns Vakmanschap

De MOXHI tassen worden met de hand vervaardigd in Argentinië, in de atelier van Leonardo en Cecilia. Ontdek wie de tassen vervaardigt, hoe dit wordt gedaan en wat onze ambachtslieden drijft.

 

 

 

Rolltop backpack"Geweldige rugzak, erg comfortabel en mooi design!"

// Kristine, Noorwegen

vintage backpack"Stevige tas met een mooie uitstraling en een mooi verhaal!"


//Rozemarijn, Nederland